lauantai 15. elokuuta 2009

Ja lyyti kirjoittaa...Malli: perus 3o1n
Koko: 38/39
Lanka: Handu handdyed "Erittäin hyvä, ellei täydellinen"
Puikot: sukkapuikot 2.5 mm ja pyöröpuikko 2 mm
Menekki: 76 gAloin neuloa näitä sukkia keväällä. Tarkoituksena oli saada valmiiksi sukat ennen kesää. Olin tilannut Ilun Handusta kaksi kerää puuvillasukkalankaa, sillä ajattelin neuloa kesäsukat kummitädilleni syntymäpäivälahjaksi ja lapseni opettajalle kiitokseksi kuluneesta lukukaudesta. Toisin kävi. Kummitätini sai myöhästyneenä syntymäpäivälahjana vihreästä Dropsin Fabelista neulotut sukat ja opettajaa muistettiin muuten.

Ensimmäinen sukka on neulottu kiilaosaan asti ebenpuisilla sukkapuikoilla (2.5 mm). Sitten iski sukkaplääh. En saanut mielestäni riittävän napakkaa jälkeä aikaiseksi. Hautasin sukat keskeneräisten kasaan. Viime viikolla yritin neuloa sukkaa nokasta aloittaen. Kantapäässä loppui hahmotuskykyni, koska olin tekemässä lappukantapäätä ja silmukkamääräni ei täsmännyt mihinkään käsillä olevaan ohjeeseen ja olisi varmaan pitänyt osata tehdä jotain matemaattisia toimituksia.

Annoin purkutuomion aloitukselle ja muistin, että minullahan olikin yhdet sukat kesken jossakin. Kaivoin sukat esille ja päätin neuloa ne loppuun. Vaihdoin työhön KnitPron 2.0 mm pyöröpuikon ja johan alkoi lyyti kirjoittaa...Poimitaan talteen ja säilötään.

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Joo, välillä vaan vastustaa..;) Kauniit sukat sait aikaiseksi.