lauantai 28. maaliskuuta 2009

Pom-pom-pompulaLapseni verenperimä on sellainen, että hänen pitäisi elää ja hengittää käsitöistä. Vaan toisin on. Häntä ei kiinnosta tutkia kanssani erilaisten lankaputiikkien tarjontaa ja ihastella toinen toistaan ihanamman värisiä lankoja. Hän ei myöskään jaksa miettiä apunani, että millaiset sukat neuloisin seuraavaksi tai millaisen liinan virkkaisin.

Silloin tällöin hän innostuu virkkaamaan ketjusilmukkapötköä. Hänen suurin saavutuksensa sillä saralla taitaa olla ainakin parin metrin mittainen ketju. Olen hankkinut hänelle jopa oman virkkuukoukun. Ollessani hänen ikäisensä osasin virkata patalapun ja värkkäsin Barbielle vaatteita tilkuista, joita äitini ompeluksista jäi yli. Neuloin veljelleni aina oikeaa olevan kaulahuivin joululahjaksi. Paketista meni tontulta vahingossa sakset läpi ja keskellä huivia ammotti reikä. Ajat ovat muuttuneet.

Siitä syystä ilahduinkin, kun lapseni eräänä iltana kysyi, että olisiko meillä lankaa, jota voisin antaa hänelle. Tottakai, tottakai meillä on lankaa, joka joutaa harjoitustöihin.

Ja rinta ylpeydestä kaarella voin todeta, että siinä ne nyt on. Lapseni tekemät tupsut.

Tupsuissa lankana on Novitan Nalle Colori ja Seitsemän Veljestä, vuosikertatavaraa kaikki.

Naisten sukat

lanka: Dropsin Fabel, väri 161
64 silmukkaa, puikot: 2.5, ranskalainen kantapää ja nauhakavennus kärjessä.

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Kauniit sukat sinullakin täällä!

Nuo minun tuloillaan olevat kesäsukat ovat jotain Lidlin puuvillasukkalankaa. Olen langat saanut, en itse ostanut.