lauantai 26. syyskuuta 2009

Going Up?


Lanka: Rellana Flotte Socke Stretch Colori, väri 3010
Puikot: 2.5 mm
Koko: 36/37

Vihdoin päätin ottaa härkää sarvista. Niin pitkään olen haaveillut tekeväni sukat nokasta aloittaen kunnollisella lappukantapäällä. Suoriuduttuani tehtävästä en oikein käsitä, että mikä tässä asiassa nyt sitten oli niin vaikeaa, että lopputuloksen syntyminen otti näinkin kauan aikaa ja vaati muutamien opaskirjojen tilaamisen ison meren takaa. Ehkä tapaus vaati hiljaista kypsymistä...mene ja tiedä...

Muutama viikko sitten äitini löysi mallineulekirjasta kauniin mallin, jonka hän päätti laittaa sukkaan. Tuon sukan neulomisen hän aloitti varpaista. Hän lähetti minulle kuvan keskeneräisestä neuleesta ja aihe alkoi kaihertaa mieltäni. Kysyin, että mistä hän löysi kantapäähän ohjeen...Ullaneuleen sivuilta. Olinhan minäkin sitä ohjetta katsonut ja lukenut, mutta joku juttu siinä aina löi aivot lukkoon.

Edelliset nokka-aloitussukkani olen aina purkanut neulottuani ne kiilalevennyksiin saakka ja voin kertoa, että kun samaa lankaa purkaa riittävän monta kertaa peräkkäin sen neulominen ei enää ole nautinto. Tähän kokeiluun valitsin langan, joka ei minua suuremmin ihastuttanut, jotta ei sitten harmittaisi niin kovasti, kun yritys päätyisi taas kiharalle kerälle. Toisin kävi. Suuren Ahaa-elämyksen jälkeen langasta tuli todellakin sukat. Tytärlapsi ilmoitti jo heti haluavansa ne itselleen, sillä vaaleansininen kuuluu hänen lempiväreihinsä.


3 kommenttia:

H-K kirjoitti...

Nätit! Niin kait se menee, että vaikeuksien kautta voitoon :)

Littleragdoll kirjoitti...

Minullakin on haaveissa, jotta tekisin tällä tekniikalla ainakin yhdet sukat joskus, onneksi olkoon hienosta onnistumisesta :).

S kirjoitti...

Onnittelut kantapään selättämisestä! :)

Mullekin on pikkasen sumun peitossa nuo nokasta aloitettujen kantapäätekniikat. Yhdenlaisen olen joskus pitkän harkinnan jälkeen saanut aikaan, mutta tätä mikä sun sukissa on en ole tehnyt. Kai se on alettava tutkimaan asiaa ;)