lauantai 18. helmikuuta 2012

Violettia ja vihreää


Taannoisella matkallamme Helsinkiin katsomaan Apassionata-hevosshowta, ehdimme käydä ostoksilla myös Lankamaailma Nordiassa. Mieheni oli aiemmin samalla viikolla valitellut, ettei hänellä ole yhtään ehjää paria sukkia. Päätin sitten ostaa pari kerää lankaa hänen sukkiinsa. Hänen lempivärejään on violetti.  Ja kuinka ollakaan, löysin ihanaa violettia lankaa kaupan runsaasta valikoimasta. Pistin silmukat heti puikoille ja sain jo Helsingissä varren melkein valmiiksi. Kotiinpalattuani esittelin miehelleni tulevaa sukkaa...mutta väri oli hänestä sitten hieman liian tumma. Niinpä niin.


Onneksi varastoista oli sitten kuitenkin löytynyt vielä ehjiä sukkia. Tein violetit sukat valmiiksi ja laitoin ne laatikkoon odottamaan, sillä eiköhän aika tavaran kaupitse. Sukat ovat kokoa 44/45 ja neulottu Hot Socksin Marrakesh -langasta 2.5 mm puikoilla. 
Maaliskuussa olemme lähdössä pienelle lomamatkalle. Siksi ajaksi lemmikkimme tarvitsevat hyvää hoitoa. Kissamme saavat olla kotihoidossa kotonamme, mutta koiramme menee kummitätini luo hoitoon. Kiitokseksi päätin tehdä hänelle sukat. 
Olen joskus viime vuonna pyytänyt lähipiiriäni mittamaan koipensa, jotta voin neuloa heidän sukkansa ihan mittojen mukaan. Muistin kummitätini jalan mitat väärin...tarkistin mitan muistikirjastani vasta, kun sukat olivat jo valmiina. Hätä ei ole tämän näköinen. Minusta tämä vihreä lanka oli aivan ihanaa ja nämä sukat kelpaavat kyllä minullekin. Tein niihin vaihtelun vuoksi tiimalasikannan. Lanka on Fortissima Socka Mexikoa.Ei kommentteja: